perjantai 15. elokuuta 2008

Löytöretki kirjastoon

Sain vihdoin maksettua turkasen suuren kirjastolaskuni (taas...) ja pääsin tonkimaan kirjaston hyllyjä ja haalimaan ihastuttavia opuksia! (Jotka voin taas palauttaa niin myöhässä, että olen taas puoli vuotta lainaamatta mitään, koska ei taaskaan ole varaa maksaa laskua.) Olin jo aikaisemmin tutkinut kirjakaupassa teosta nimeltä Vanhasta uutta, mutten raaskinut ostaa sitä. Varasin kirjan kirjastosta ja olen selaillut sitä nyt pari viikkoa. Erityisesti minua ihastuttaa kirjan tekijöiden Liisa Hellemaa-Hautamäen ja Marjo Koivumäen asenne tuunaamiseen. "Käsillä tekeminen luo iloa - eikä jäljen tarvitse olla täydellistä!" Ei käsillä tehdyn täydy näyttää kaupasta ostetulta. Ja jo tekemisen ilo on tarpeeksi hyvä syy kaivaa liimapurkit ja pensselit esiin! Kirjan ohjeet eivät ole tarkoitettu niinkään suoraan kopioitaviksi, vaan vinkeiksi ja inspiraatioksi omiin väkerryksiin. Kivaa :) Paria juttua olenkin jo kokeillut.. Niistä myöhemmin lisää.

Tämä kirja sai ainakin minut jopa ihan vähän odottamaan vuoden pimeintä aikaa ja lumikelejä.. Elävä valo Talven iloja sisältää reseptejä, askarteluvinkkejä ja uskomattoman herkullisia kuvia, jotka tekevät talvesta vähän vähemmän ankean asian odottaa. Monista muista genrensä kirjoista poiketen Talven iloja sisältää mielestäni ilahduttavan paljon myös hyödyllistä käytännön tietoa.. ja ne reseptit:P Vai miltä kuulostaisi Kotitekoiset vaahtokarkit, Maailman paras kaakao, Hymyilevä paahtoleipä tai Valkosipuli-inkiväärilihapullat? Suosittelen!

Mukaan kirjastosta tarttui myös Anu Harkin Viritetty ja Tiina Rinteen ja Marjaana Liukon Luontoäidin lahjavakka. Muutamia ihan kokeilemisen arvoisia vinkkejä löytyi myös näistä:)

Ei kommentteja: