sunnuntai 20. heinäkuuta 2008

all that Jazz



Eilen päätettiin ihan äkkiseltään lähteä siskon ja sen miehen kanssa Poriin haistelemaan Jazzien tunnelmaa. Automatka meni juoruillessa ja karksua vetäen(niin paljon, että maha tuli kipeäksi :P ). Auton kaiuttimista raikasi suomirock - parasta viihdettä siis!

Pori on kaupunki, johon en ollut aikaisemmin oikeastaan ehtinyt tutustua. Edellisen kerran taisin vierailla siellä joskus ala-asteikäisenä ja muistan lähinnä sen, että kirmasimme pikkuveljen kanssa ympäri puistikkoja kaljapulloja keräten. Aurinko paistoi ja jazz soi taustalla. Kun sitten saavuimme eilen sateen jälkeiselle, harmaalle, mustilla ikkunoilla varustettujen liikkeiden ympäröimälle torille, myönnän olleeni hieman pettynyt. Ei sen Porin tällainen pitänyt olla..! Ensijärkytyksen jälkeen kaupunki osoittautui kuitenkin oikein kelvolliseksi. Joki, puistoalue ja vanhat rakennukset viehättivät. En kyllä käsitä miksei niitä Viidennen kaupungin osan vanhoja pastellisävyisiä puutaloja voi hieman kunnostaa!? Kirkko oli myös todella vaikuttava. Ulkoapäin ei olisi uskonut, että se on sisältä niin valoisa, jotenkin raikas..

Torin jälkeen suuntasimme tädin ja sedän kämpälle (syötiin karjiksia ja aitoporilaista ruisleipää, njamnjam), josta jatkettiin koko porukalla Jazzkadulle. Täti ja setä esittelivät meille turisteille kotikaupunkiaan ja tarjosivat kunnon festarikebabit:) Ilta oli tosi nätti, aurinko paistoi ja tunnelma oli muutenkin täydellisen leppoisa.

Kiitos vielä koko porukalle ihanasta päivästä!

Ei kommentteja: